Translate

mandag 10. desember 2012

Alternative julegaver
I disse førjulstider er det stort fokus på julegaver. Og julegaver hører julen til :-)
En av de tingene jeg liker aller best med julen er å kjøpe, pakke inn og gi bort gaver til venner og familie. For meg er gleden av å gi mye større enn gleden over å få. Det er nok noe som har kommet mer og mer med årene. Det betyr ikke at jeg ikke kjenner stor glede over å få, for jeg synes det er stor stas å få pakker.

Av og til lurer man på hva man skal kjøpe til den som har alt. Regner med at det er mange som kjenner igjen dette. Hva med å kjøpe en alternativ julegave som kan hjelpe andre? På den måten gleder man mange fler! Jeg hadde blitt veldig glad for å få en alternativ julegave og tror det er mange med meg.

Nedenfor har jeg funnet frem til noen av organisasjonene som har alternative julegaver man kan kjøpe for å gi bort. Jeg håper med dette innlegget å inspirere deg til å tenke litt alternativt når det kommer til noen av julegavene. Tenk så mye glede du kan gi! 
Hva med å gi bort en gave som kan redde liv i form av 500 stivkrampevaksiner til spedbarn gjennom UNICEFs verdensgaver ?


Bilde lånt hos https://www.unicef.no
 


 
 
Eller hva med å kjøpe et gavekort hos Redd Barnas nettbutikk.


Bilde lånt hos http://www.reddbarna.no
Plan har alternative gaver som gavekort på bla. en andel av brønn.

Bildet er lånt hos http://www.plan-norge.no
Leger uten grenser har også alternative julegaver.

Bildet er lånt hos http://www.legerutengrenser.no
Kirkens bymisjon har i disse tider en stor juleaksjon for privatpersoner og bedrifter der du kan bidra for å glede en som gruer seg til jul.

Bildet er lånt hos http://kirkensbymisjon.no/


 
Den største gleden man kan ha,
er å gjøre andre glad.

 
 
Katrine2 kommentarer:

 1. For et fint innlegg Katrine :)
  Alle er gode formål.

  Riktig god jul til deg

  mvh
  Helene i UNICEF

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes det er viktig å prøve å spre litt informasjon om disse mulighetene. Da kan jo enda flere få hjelp, og ingenting er bedre enn det.
   God jul til deg også Helene!

   Slett